Готувати ці сирні булочки незвичної форми швидко, адже вони без дріжджів!
На 8 булочок:
- 250 г кисломолочного сиру (від 5%)
- 1 яйце
- 40 г вершкового масла (для змащування)
- 50 г цукру (в тісто)
- 3 столові ложки олії
- 180 г борошна
- дрібка ваніліну
- 0,5 чайної ложки соди (і сік лимона, щоб погасити)
- дрібка солі
- цукор (для посипання)
Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб було м’яким. Сир пропустити через м’ясорубку. Додати до сиру яйце, цукор, ваніль, сіль і олію. Всипати половину просіяного борошна, добре перемішати. Додати в тісто гашену соду (можна замінити 1 чайною ложкою розпушувача). Потім поступово всипати борошно й замісити м’яке тісто, яке не липнутиме до рук. Розділити на 8 частин. Кожну розкачати на прямокутник завтовшки 2—3 мм. З одного боку прямокутники змастити розм’якшеним вершковим маслом. Притрусити цукром. Кожен прямокутник скрутити тонкою трубочкою, защипнути довгастий край. Формуємо булочку так: обидва кінці трубочки скласти до центру, злегка придавити. Перевернути заготовку швом донизу. З довгих сторін зробити по 2 надрізи, не зачіпаючи середину на 1 см. 4 кінця, що утворилися, розгорнути у формі метелика. Так само сформувати інші булочки. Викласти на деко, застелене папером для випічки. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хв. Час випічки залежить від особливостей вашої духовки.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.