Ця сирна запіканка на сковороді — просто чарівна паличка. Не потрібно ліпити сирники — все змішали та на сковорідку.
На сковорідку діаметром 26 см:
- 300 г кисломолочного сиру
- 2 яйця
- 2 столові ложки цукру (40 г)
- 100 г борошна
- 1 столова ложка олії
- 1 чайна ложка розпушувача
- дрібка солі
- дрібка ваніліну
У миску вбити яйця. Додати цукор, ванілін, сіль. Перемішати віночком. Викласти сир (без грудочок). Влити олію. Перемішати виделкою. Всипати приблизно половину просіяного борошна, змішаного з розпушувачем. Перемішати. Поступово всипати борошно, що залишилося. Має вийти тісто, як на запіканку. Товстостінну сковорідку змастити тонким шаром олії. Викласти тісто, розрівняти ложкою. Дуже високою запіканку робити не треба, бо не пропечеться (висота — як на сирники). За бажання можна додати будь-які часточки фруктів (яблука, груші, сливи). Поставити на плиту. Ввімкнути найменший вогонь. Накрити кришкою.
Готувати приблизно 15—20 хв. Потім перевернути на інший бік за допомогою тарілки. Накрити кришкою, запікати приблизно 10 хв. Далі відразу перекласти на таріль та нарізати порційно. За смаком нагадує сирники, але готувати таку запіканку значно простіше.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.