Сирна бездріжджова паска виходить м’якенькою, соковитою та ніжною. Водночас дуже проста в приготуванні — змішала, поставила, спекла.
- 300 г кисломолочного сиру (від 9%)
- 3 середніх яйця
- 160 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 250 г борошна
- 100 г родзинок
- столова ложка розпушувача (12 г)
- дрібка солі
- дрібка соди
- дрібка ваніліну
- цедра лимона (за смаком)
Яйця злегка збиваю міксером. Поступово всипаю цукор, збиваю на пишну масу. Вливаю розтоплене й охолоджене масло, збиваю. Додаю, збиваючи, сир (він має бути без крупинок). Додаю цедру. Всипаю соду, сіль і ванілін, перемішую. Додаю родзинки. Всипаю борошно з розпушувачем, перемішую. Виходить доволі густе тісто, як на кекси. Паперові формочки змащую рослинною олією. Заповнюю тістом наполовину (розділяю на 4 форми приблизно по 200 г тіста). Верхівки розрівнюю ложкою, щоб при випічці не деформувалися. Випікаю в розігрітій до 180 градусів духовці 40–50 хв. Даю повністю охолонути у формах.
Любов ПАРХОМЕНКО. Львівська область.