Страва з багатим смаком, а все завдяки соусу, в основі якого — звичайний плавлений сирок.
- 300 г свинячого ошийка
- 200 г печериць
- велика цибулина
- 1 плавлений сирок (80-100 г)
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- чверть чайної ложки сушеного часнику
- 0,5 чайної ложки солі (або за смаком)
- 1 лавровий листок
- 50 мл окропу
- олія
- зелень
Свинину нарізати невеликою соломкою — так вона швидше просмажиться. Викласти на розігріту зі столовою ложкою олії сковороду (більше не потрібно, адже ошийок жирний сам по собі) й обсмажити шматочки з усіх боків до рум’яності.
Смажити на трохи вищому за середній вогні, щоб утворилася скоринка (близько 8—10 хв.). Посолити та поперчити (з сіллю обережніше, оскільки плавлений сирок вже солоний). Обсмажену свинину перекласти на тарілку. У цю саму сковороду з витопленим жиром відправити цибулину, нарізану чвертькільцями.
Обсмажити до золотавого кольору. Додати гриби, обсмажувати до випаровування вологи. У сковороду зі смаженими грибами та цибулею повернути свинину. Відразу додати нарізаний шматочками плавлений сирок і влити окріп — підливайте воду до бажаної консистенції соусу. Додати сушений часник і лавровий листок. Помішуючи, прогріти все разом 5 хв., після чого зняти з вогню. Притрусити подрібненою зеленню.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.