Свіжу рибу збереже кропива - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Свіжу рибу збереже кропива

10 Червня, 2019
in Домашній технолог
0
Свіжу рибу збереже кропива
0
Поділилося
232
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Мабуть, ніщо так не смакує, як свіжа рибка. Однак цей продукт дуже швидко псується. Зберегти рибу свіжою, якщо немає холодильника, допоможе кропива. Нею перекладають тушки або набивають нутрощі, зокрема зябра.

Щоб зберегти рибу свіжою довше, її треба очистити, видалити нутрощі, зябра, промити, доки вода стане чистою, і протерти рушником або серветкою, щоб забрати зайву вологу. До речі, риба добре чиститься, якщо її змастити оцтом та залишити на деякий час. А щоб не ковзала, тушку натирають сіллю.

Якщо треба зберігати рибу до двох діб, її натирають зсередини і ззовні крупною сіллю. Хорошим консервантом є також лимон, який ще й надасть рибі неповторного смаку. Добре консервує рибу цукор (на 1 кг риби — столова ложка). Ним посипають тушку та залишають на 3–4 год. До двох діб зберігатиметься риба, якщо загорнути її у чистий рушник, змочений у суміші оцту з цукром (на 0,5 л оцту 1–2 чайні ложки цукру). Перед цим її зсередини і ззовні посипають сіллю. Також жоден рибалка не вирушає на риболовлю без садка, який занурюють у воду в затіненому місці і складають у нього рибу. Обручі садка мають бути широкими, щоб риба всередині могла вільно плавати — так вона довше залишиться живою. При транспортуванні риби небажано класти її у поліетиленовий пакет. Риба у ньому дуже швидко псується.

У холодильнику свіжу рибу зберігають, попередньо почистивши та випатравши, не більше доби — максимум двох. Її треба класти подалі від продуктів, які не підлягають тепловій обробці (сир, ковбаса, салати тощо). Тому ідеально, якщо для риби буде виділена окрема зона. Зберігати рибу треба при температурі від 0 до 2 градусів. Але часто у холодильнику буває тепліше. Тому найкраще помістити рибу у пластиковий контейнер, наповнений колотим льодом.

Перед заморожуванням рибу чистять та видаляють нутрощі, голову, плавці та зябра.

Не солять! Розморожують рибу поступово при кімнатній температурі, прискорювати цей процес не можна.

Розморожену рибу не можна заморожувати повторно, бо це значно погіршує її смакові властивості.

Від вживання риби треба відмовитись, якщо у неї здулось черево, зябра побіліли, відчувається неприємний запах, луска стала тьмяною, м’ясо рихле і відділяється від кісток.

Микола ЗІНЧЕНКО, рибалка.

 

Попередня публікація

Помідори підживлюйте попелом

Наступна публікація

Полуничний десерт із зефіром

Схожі публікації

7 порад, як приготувати домашній класичний гамбургер
Домашній технолог

7 порад, як приготувати домашній класичний гамбургер

7 Травня, 2025
Шампіньйони чи печериці?
Домашній технолог

Шампіньйони чи печериці?

22 Квітня, 2025
Додайте у випічку мед
Домашній технолог

Додайте у випічку мед

1 Квітня, 2025
Борошно, яке збагатить випічку
Домашній технолог

Борошно, яке збагатить випічку

19 Березня, 2025
Як обрати зрілий ананас?
Домашній технолог

Як обрати зрілий ананас?

15 Січня, 2025
Як «роздягнути» фундук чи арахіс?
Домашній технолог

Як «роздягнути» фундук чи арахіс?

27 Листопада, 2024
Наступна публікація
Полуничний десерт із зефіром

Полуничний десерт із зефіром

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Піца без дріжджів

Піца без дріжджів

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Піца без дріжджів

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Основні помилки та проблеми при вирощуванні синеньких

Основні помилки та проблеми при вирощуванні синеньких

22 Травня, 2025
Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”

Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”

22 Травня, 2025
Як підтвердити стаж на ТОТ?

Як підтвердити стаж на ТОТ?

22 Травня, 2025

Останні публікації

Піца без дріжджів

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Основні помилки та проблеми при вирощуванні синеньких

Основні помилки та проблеми при вирощуванні синеньких

22 Травня, 2025
Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”

Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”

22 Травня, 2025
Як підтвердити стаж на ТОТ?

Як підтвердити стаж на ТОТ?

22 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти