Кекс дуже м’який, з вологою текстурою. Що яскравіший гарбуз, то більш насиченим буде колір випічки.
Тісто:
- 250 г гарбузового пюре (приблизно 350 г м’якоті гарбуза)
- 250 г борошна
- 200 г цукру
- 100 мл олії (без запаху)
- 2 яйця
- чайна ложка соди
- чайна ложка кориці (за бажання)
- цедра 1 лимона
- 0,5 чайної ложки солі
Глазур:
- 50 г цукрової пудри
- 2–3 чайні ложки соку лимона (можна замінити водою або молоком)
- насіння гарбуза
Гарбуз нарізати шматочками. Запекти будь-яким зручним для вас способом: в мікрохвильовці до повної м’якості, приблизно 5–10 хв. Можна в духовці при 180 градусах. Зайву рідину обов’язково злити. Перетворити гарбуз на пюре за допомогою товкача або блендера, остудити. Додати до гарбузового пюре цукор, олію, яйця, цедру, сіль. Ретельно розмішати. Всипати борошно, змішане з корицею. В кінці додати соду, погашену соком лимона. Розмішати до однорідності. Тісто виходить не густе. Перелити в форму, змащену олією. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 55–60 хв., або до «сухої палички». Готовий кекс остудити. Для глазурі розтерти пудру з соком лимона (водою, молоком) до консистенції рідкої сметани. Полити кекс глазур’ю, одразу присипати насінням. Дати застигнути (приблизно 30 хв.).
Діана ШЕПЕЛЬ.