Дуже смачний і нестандартний рецепт – ніжні м’які сочники з сирного тіста, доповнені м’яким печеним яблучком!
Для цього рецепта потрібно, щоб масло було дуже холодним, тобто щойно з холодильника, або можна навіть перед цим покласти хвилин на 20 у морозилку. Вершкове масло натерти на тертушці. У процесі натирання періодично пересипайте натерте масло борошном, щоб пластівці не злипалися. Для тіста борошно, розпушувач (можна використовувати чверть чайної ложки гашеної соди, тоді її додавати разом із яйцем), цукор, сіль злегка перемішати. Додати вершкове масло й сир (його попередньо пропустити через м’ясорубку). Все швидко змішати, щоб вийшла крихта. Додати холодне яйце. Замісити м’яке, злегка липке тісто. Дуже важливо, щоб тісто було замішане доволі швидко. Довго вимішувати не потрібно, достатньо тільки домогтися однорідності. Викласти на посипану борошном поверхню і зібрати в кулю. Покласти в холодильник на годину.
Для начинки кожне яблуко нарізати на 15 невеликих часточок. Додати лимонний сік (щоб не потемніли) і за необхідності трохи цукрової пудри, якщо у вас дуже кислі яблука. Формуємо сочники. Тісто розкачати в пласт приблизно 3–4 мм завтовшки (товщі робити не потрібно, бо сочники під час приготування сильно виростуть і будуть розкриватися). Вирізати формочкою або склянкою кружечки діаметром близько 9 см. Із цієї кількості інгредієнтів виходить 15 штук. На кожен кружечок покласти часточку яблука. Часточки краще попередньо просушити паперовим рушником. Накрити другою половинкою. Дуже добре притиснути куточки, як у пиріжків, а інше залишити відкритим. За бажанням сочники можна зробити з корицею, попередньо посипавши нею часточки яблук.
Викласти заготовки на деко, застелене пекарським папером. Злегка посипати цукром і трохи притиснути його до поверхні. Поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 15–25 хв. Повністю остудити, так у сочників яскравіше проявиться сирний смак, і загалом стануть набагато смачнішими. Сирні сочники з яблуками виходять дуже ніжними та смачними!
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.