Звичний омлет у вигляді апетитних конвертиків із шинкою та сиром — чудовий та небанальний сніданок.
- 4 яйця
- 100 г твердого сиру
- 100 г шинки
- олія та вершкове масло (навпіл)
- дрібка солі
Натерти сир, дрібненько нарізати шинку (варену чи копчену ковбасу). В окремій мисці збити виделкою яйця, трохи посолити (зауважте, що і шинка, і сир доволі солоні). На розігріту сковорідку вилити половину яєць і розподілити так, щоб вийшов тоненький млинець. Обсмажити з обох боків до легкої рум’яності.
У центр млинця викласти половину сиру та шинки. Згорнути млинець із начинкою конвертиком: підгорнути бічні краї млинця і скласти до центру. Притиснути їх лопаткою на 10—15 сек., щоб схопилися. Потім підгорнути верхній та нижній краї і смажити ще 20—30 сек. Перевернути конвертик і ще трохи обсмажити. Повторити те саме з інгредієнтами, що залишилися.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.