Страва, що складається з простих продуктів, але при цьому неймовірно смачна — це іспанська тортилья.
На 2 порції:
- 3 середні картоплини
- 1 невелика цибулина
- 4 яйця
- 2 зубчики часнику
- олія
- сіль
Нарізати картоплю тонкими скибочками. Цибулину — тонкими півкільцями. Часник подрібнити. Сковорідку поставити на вогонь трохи нижче середнього та розігріти олію. Важливо, щоб олія огорнула всі шматочки картоплі та цибулі, аби вони добре розм’якшилися.
Додати в сковорідку цибулю та часник і готувати, помішуючи, протягом хвилини. Викласти картоплю, посолити і готувати близько 10 хв. до м’якості, акуратно перемішуючи картоплю і намагаючись її не поламати.
Розбити яйця у велику миску, посолити, додати столову ложку води і збити віночком. Коли картопля буде готова, перекласти її в миску й обережно перемішати з яєчною сумішшю. Повернути вміст миски у сковорідку та розрівняти. Готувати тортилью кілька хвилин на слабкому вогні під кришкою. Коли краї почнуть схоплюватися, лопаткою акуратно відокремити їх від бортів сковороди, піднімаючи омлет.
Потім обережно перевернути тортилью за допомогою тарілки. Для цього накрити широкою плоскою тарілкою сковорідку, акуратно перевернути на неї омлет. Потім із тарілки повернути тортилью на сковорідку сирим боком — так вона залишиться цілою.
Смажити ще 3—4 хв., потім дати постояти в сковорідці ще 2 хв. Нарізати на порції й одразу подавати.