Пропонуємо приготувати простий, ароматний та дуже смачний сметанний соус з паприкою. Подається до м’ясних, рибних чи овочевих страв.
- 200 г сметани (20—25% жирності)
- 1 чайна ложка меленої паприки
- дрібка меленого гострого перцю
- 2—3 зубчики часнику
- 3—4 гілочки свіжої петрушки
- сіль, чорний мелений перець (за смаком)
Головне правило соусу — якісна, смачна та густа сметана. У миску викласти сметану. Додати солодку паприку та гострий перець. Посолити й поперчити за смаком, розтерти виделкою. Часник пропустити через часничницю, зелень подрібнити. Додати в соус. До уваги любителів кінзи: вона для цього соусу теж добре підійде, тому, якщо подобається, то додавайте. Перемішати, охолодити в холодильнику та подавати сметанний соус із паприкою та часником до столу.
У такому соусі також можна тушкувати тюфтельки чи голубці. Але він буде смачний і в холодному вигляді з готовими м’ясними стравами, свіжими овочами.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.