Приготуйте дуже смачний гуляш із курячих сердечок. Виходить дешевше, але не менш апетитно.
- 400 г курячих сердечок
- 200 г шампіньйонів
- середня цибулина
- середня морквина
- 3 зубчики часнику
- чайна ложка меленої паприки
- олія
- 100 г сметани
- 1 склянка бульйону
- сіль і перець (за смаком)
- 1,5 столової ложки томатної пасти
- 2 столові ложки борошна
Сердечка промити, вирізати жили. Відварити 30 хв. Бажано після 5 хв. кипіння злити перший «брудний» бульйон і залити нову гарячу воду. Тим часом моркву крупно натерти, гриби нарізати пластинками, цибулю — кубиками. Часник розчавити. Обсмажити в олії до м’якості моркву, потім — цибулю до золотавості, далі — гриби до випаровування вологи.
Бульйон процідити, додати сіль, борошно і сметану. Перемішати, щоб не було грудочок. З’єднати в сковороді овочі та гриби, додати томатну пасту, паприку. Відправити туди ж сердечка. Залити бульйонною сумішшю. Додати часник. Тушкувати на повільному вогні хвилин 10, страва має добре загуснути. За бажання додати подрібнену зелень. Зняти з вогню, дати настоятися під кришкою 15 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.