Кисло-солодкі вишні та ніжна сирна начинка чудово поєднуються із розсипчастим пісочним тістом.
Тісто:
* 200 г борошна
* 0,5 чайної ложки соди
* 75 г цукру
* 75 г вершкового масла
* яйце.
Начинка:
* 500 г солодких вишень або черешень
* 500 г нежирного сиру
* терта цедра лимона
* пакетик ванільного цукру
* чайна ложка меленої кориці
* мелена гвоздика на кінчику ножа
* 75 г подрібнених горіхів
* 50 г крохмалю
* 0,5 чайної ложки соди
* 100 г цукру
* 3 яйця
* столова ложка цукрової пудри.
З просіяного борошна, соди, цукру, шматочків масла та яєць вимісити тісто і покласти в холодильник.
Для начинки з вимитих вишень видалити кісточки. Змішати сир, цедру, прянощі, горіхи, крохмаль, соду і цукор. Відокремити жовтки від білків. У сир додати жовтки. Білки збити на щільну піну. Білок і вишні обережно з’єднати із сирною масою. Тісто розкачати на притрушеній борошном поверхні й викласти у змащену маслом форму, сформувавши краї. Викласти сирну начинку на тісто та поставити в прогріту до 180 градусів духовку. Випікати близько години. Щоб пиріг зверху не пригорів, накрити його фольгою. Готовий остудити та притрусити цукровою пудрою.
Діана ШЕПЕЛЬ.