Таку ароматну гостру приправу із помідорів, перцю і різних приправ не треба піддавати термічній обробці. Але зберігати її бажано в холодильнику.
З ХРОНОМ
Варіант 1
- 2,5 кг помідорів
- 1,5 кг болгарського перцю
- 300 г коріння хрону
- стручок гіркого перцю
- 1,5 склянки часнику
- 1,5 склянки оцту
- 1,5 склянки цукру
- 0,5 склянки солі
Всі овочі перекрутити на м’ясорубці, додати сіль, цукор, оцет, закрутити металевими або накрити тугими капроновими кришками.
Варіант 2
- 2 кг помідорів
- 200 г хрону
- 0,5 кг солодкого перцю
- 5 штук гіркого перцю
- склянка часнику
- склянка цукру
- склянка оцту
- 2 столові ложки солі
Перекрутити на м’ясорубці помідори, хрін, солодкий та гіркий перець, часник, додати сіль, цукор, оцет. Добре перемішати, розкласти по банках, накрити капроновими кришками і поставити в холодне місце.
І3 ТОМАТІВ
- 3 кг помідорів
- 10 штук солодкого червоного перцю
- 7 штук червоного стручкового гіркого перцю
- склянка почищеного часнику
- склянка олії
- 180 мл оцту
- сіль — за смаком.
Всі овочі перекрутити на м’ясорубці додати сіль, оцет, розкласти по банках і закрутити або накрити тугими капроновими кришками.
Смачного!