Шинка з рульки по-українськи - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Шинка з рульки по-українськи

31 Грудня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Шинка з рульки по-українськи
0
Поділилося
431
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Готуємо приголомшливо смачну і ароматну шинку зі свинячої рульки. Рецепт дуже простий у приготуванні, і навіть духовка не знадобиться. Рулька містить багато речовин, що добре желюються, тому після приготування і охолодження шинка виходить міцненькою і легко ріжеться на тонкі шматочки. За смаком приблизно як буженина, але м’якіша й набагато соковитіша, апетитного рожевого кольору.

* Рулька (1,2—1,5 кг)

* 2 середні цибулини

* 2 середні лаврові листки

* 10 горошин чорного перцю

* 5 горошин духмяного перцю

* 2 столові ложки солі

* 4—5 зубчиків часнику

Рульку ретельно вимити, почистити, видалити зі шкіри залишки щетини. Залити холодною водою, щоб м’ясо було ледь покрите, і поставити на помірний вогонь. Перед початком кипіння знімати піну, посолити, покласти цибулини, накрити кришкою і варити при дуже повільному, практично непомітному кипінні близько 2,5 год. Додати чорний і духмяний перець та варити ще 30—40 хв. За 10–15 хв. до закінчення варіння покласти в каструлю лаврові листки. Дати охолонути в бульйоні до теплого стану. Дістати рульку і покласти на шматок чистої марлі (в неї ми потім рульку і загортатимемо). Зробити поздовжній розріз по всій довжині аж до кістки. Акуратно відокремити і видалити кістку. Якщо ви добре проварили м’ясо, кістка відокремиться без проблем. Зауважимо, що дуже важливо рульку не переварити, тобто в кінці варіння вона повинна зберігати форму, м’ясо не має відпадати від кісток, кісточка повинна відділятися легко, але з невеликим зусиллям. Розгорнути шматок м’яса в пласт. Якщо при відділенні кісточки на ній залишилися шматочки м’яса, зняти їх і покласти зверху. М’ясо поперчити, за необхідності досолити. Викласти зверху подрібнений часник. Згорнути рульку рулетом і дуже щільно загорнути в марлю. Покласти рульку в миску, накрити тарілочкою, зверху — вантаж (1–2 кг), і все це поставити в холодильник годин на 5–8. Потім розгорнути, нарізати. Насолоджуйтесь найніжнішим смаком! Добре смакує і просто на хлібець, і з гірчицею-хроном.

Порада: бульйон виходить дуже насиченим та ароматним. З ним можна варити супи, тушкувати м’ясо. Якщо не збираєтесь готувати найближчим часом, бульйон можна заморозити, розливши в ємності. Лише пам’ятайте, що він доволі солоний.

 

Попередня публікація

2021-- рік великих можливостей і змін

Наступна публікація

Релігійні свята (4.01--10.01)

Схожі публікації

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Млинці на сухому молоці
Кухонні університети

Млинці на сухому молоці

15 Травня, 2025
Котлети з варених яєць
Кухонні університети

Котлети з варених яєць

14 Травня, 2025
Відбивні в сметанно-гірчичному соусі
Кухонні університети

Відбивні в сметанно-гірчичному соусі

13 Травня, 2025
Наступна публікація
Релігійні свята (4.01–10.01)

Релігійні свята (4.01--10.01)

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Чому з’являється білий наліт на аґрусі та як з ним боротися

Чому з’являється білий наліт на аґрусі та як з ним боротися

20 Травня, 2025
Народна медицина: дуб — добрий лікар!

Народна медицина: дуб — добрий лікар!

20 Травня, 2025
Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

20 Травня, 2025

Останні публікації

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Чому з’являється білий наліт на аґрусі та як з ним боротися

Чому з’являється білий наліт на аґрусі та як з ним боротися

20 Травня, 2025
Народна медицина: дуб — добрий лікар!

Народна медицина: дуб — добрий лікар!

20 Травня, 2025
Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

20 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти