Шинка з рульки по-українськи - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Шинка з рульки по-українськи

31 Грудня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Шинка з рульки по-українськи
0
Поділилося
460
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Готуємо приголомшливо смачну і ароматну шинку зі свинячої рульки. Рецепт дуже простий у приготуванні, і навіть духовка не знадобиться. Рулька містить багато речовин, що добре желюються, тому після приготування і охолодження шинка виходить міцненькою і легко ріжеться на тонкі шматочки. За смаком приблизно як буженина, але м’якіша й набагато соковитіша, апетитного рожевого кольору.

* Рулька (1,2—1,5 кг)

* 2 середні цибулини

* 2 середні лаврові листки

* 10 горошин чорного перцю

* 5 горошин духмяного перцю

* 2 столові ложки солі

* 4—5 зубчиків часнику

Рульку ретельно вимити, почистити, видалити зі шкіри залишки щетини. Залити холодною водою, щоб м’ясо було ледь покрите, і поставити на помірний вогонь. Перед початком кипіння знімати піну, посолити, покласти цибулини, накрити кришкою і варити при дуже повільному, практично непомітному кипінні близько 2,5 год. Додати чорний і духмяний перець та варити ще 30—40 хв. За 10–15 хв. до закінчення варіння покласти в каструлю лаврові листки. Дати охолонути в бульйоні до теплого стану. Дістати рульку і покласти на шматок чистої марлі (в неї ми потім рульку і загортатимемо). Зробити поздовжній розріз по всій довжині аж до кістки. Акуратно відокремити і видалити кістку. Якщо ви добре проварили м’ясо, кістка відокремиться без проблем. Зауважимо, що дуже важливо рульку не переварити, тобто в кінці варіння вона повинна зберігати форму, м’ясо не має відпадати від кісток, кісточка повинна відділятися легко, але з невеликим зусиллям. Розгорнути шматок м’яса в пласт. Якщо при відділенні кісточки на ній залишилися шматочки м’яса, зняти їх і покласти зверху. М’ясо поперчити, за необхідності досолити. Викласти зверху подрібнений часник. Згорнути рульку рулетом і дуже щільно загорнути в марлю. Покласти рульку в миску, накрити тарілочкою, зверху — вантаж (1–2 кг), і все це поставити в холодильник годин на 5–8. Потім розгорнути, нарізати. Насолоджуйтесь найніжнішим смаком! Добре смакує і просто на хлібець, і з гірчицею-хроном.

Порада: бульйон виходить дуже насиченим та ароматним. З ним можна варити супи, тушкувати м’ясо. Якщо не збираєтесь готувати найближчим часом, бульйон можна заморозити, розливши в ємності. Лише пам’ятайте, що він доволі солоний.

 

Попередня публікація

2021-- рік великих можливостей і змін

Наступна публікація

Релігійні свята (4.01--10.01)

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
Релігійні свята (4.01–10.01)

Релігійні свята (4.01--10.01)

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

6 Вересня, 2025
Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

29 Серпня, 2025
Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

29 Серпня, 2025
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025

Останні публікації

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

6 Вересня, 2025
Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

29 Серпня, 2025
Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

29 Серпня, 2025
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти