Можливо, ви здивуєтеся, побачивши серед інгредієнтів шоколадного пирога кабачок, але завдяки йому десерт виходить не сухим, із соковитим м’якушем.
Тісто:
- 200 г кабачка
- 150 г чорного шоколаду
- 130 г цукру
- 2 середні яйця
- 50 г вершкового масла
- 40 г олії
- 130—150 г борошна
- 30 г какао-порошку
- 1 чайна ложка соди (без верху)
- 0,5 чайної ложки солі
- дрібка ваніліну
Помадка:
- 60 мл молока
- 60 г цукру
- 20 г какао-порошку
- 30—40 г вершкового масла
Для тіста додати до шоколаду вершкове масло. Поставити на маленький вогонь, розтопити. Дати трохи охолонути. В миску вбити яйця, додати цукор, сіль і ваніль. Перемішати, збивати не треба. Влити олію, перемішати. Окремо змішати борошно, какао та соду. Просіяти борошняну суміш до яєчної маси, перемішати. Кабачок натерти на середній тертушці, віджати. Викласти до тіста. Наприкінці додати розтоплений шоколад. Перемішати — тісто має бути, як на оладки.
Форму для випічки (діаметр 23—24 см) застелити пергаментом. Викласти тісто, розрівняти. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30—35 хв. Дістати з форми, дати охолонути.
Для помадки в каструльці змішати молоко, цукор, какао. Поставити на слабкий вогонь. Розтопити, зняти з вогню, додати масло. Дати охолонути до кімнатної температури. Змастити пиріг помадкою.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.