Шарлотка - осені прикмета! - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Шарлотка — осені прикмета!

7 Жовтня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Шарлотка — осені прикмета!
0
Поділилося
119
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Осінь вже цілковито огорнула наші оселі, і зараз саме час пекти шарлотку. Звичайно, ці пишні яблучні пироги актуальні в будь-який сезон, але саме восени вони чомусь особливо смачні, створюють неповторну атмосферу сімейного тепла й затишку. Адже, як сказала англійська письменниця Джейн Остін: «Хороший яблучний пиріг — запорука сімейного щастя».

  • 4 середніх яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г борошна
  • 2 середніх яблука
  • 0,5 чайної ложки кориці
  • дрібка солі
  • дрібка ваніліну

Оскільки бісквітне тісто робиться доволі швидко і не любить чекати, доки його поставлять у духовку, насамперед займемося яблуками. Очистіть їх від шкірки, видаліть серцевини, наріжте тонкими часточками або кубиками. Щоб яблука не темніли, збризніть їх лимонним соком. Крім того, якщо у вас солодкий сорт, то сік лимона бажаний, він додасть приємної кислинки готовому пирогу.

Для тіста яйця вбити в миску. Спочатку збити міксером яйця з дрібкою солі на піну. Потім поступово, дуже тонкою цівкою (щоб не осадити пишність), всипати цукор і ванілін, продовжувати збивати за допомогою міксера на пишну піну. Яєчна маса помітно побілішає та збільшиться в об’ємі. Вона буде густою та стабільною, тобто не литиметься. За бажанням, додайте цедру лимона або апельсина, вона додасть пирогу додаткового аромату і красивого кольору. В яєчну суміш у кілька прийомів всипати борошно. Трохи збити або ретельно перемішати ложкою, щоб тісто вийшло однорідним. Готове тісто матиме вигляд пишної маси.

Форму для випічки змастити олією (витрата продуктів розрахована на форму 18—20 см), присипати борошном. Трохи менше половини тіста вилити у форму. Зверху викласти нарізані яблука та посипати корицею через ситечко або марлечку. Якщо яблука дуже кислі, додатково посипте цукром. За бажанням, можна додати трохи свіжих ягід, наприклад, малини, для смакового акценту. Залити тістом, намагаючись покрити всі часточки яблук. Поставити пиріг у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати шарлотку приблизно 40 або 50 хв. Тісто пропечеться, і зверху з’явиться рум’яна скоринка. У процесі випікання шар- лотка підніметься приблизно в 1,5 рази. Наприкінці випікання перевірити готовність пирога за допомогою дерев’яної зубочистки. Готову шарлотку вийняти з духовки і подавати в теплому вигляді, посипавши цукровою пудрою.

У цьому рецепті однакова кількість цукру та борошна, але якщо хочете, щоб верхня скоринка шарлотки стала хрусткішою, додайте цукру трохи більше — 120—130 г. Не відкривайте духовку завчасно, щоб пиріг не опав.

Для приготування страви можна використовувати й інші фрукти. Наприклад, спробуйте спекти шарлотку з грушами або сливами. Буде теж чудовий пиріг із дивовижним смаком.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Місячний календар для кімнатних рослин на жовтень

Наступна публікація

Нарахування та перерахунок пенсій (частина 1)

Схожі публікації

Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Наступна публікація
Нарахування та перерахунок пенсій (частина 1)

Нарахування та перерахунок пенсій (частина 1)

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025

Останні публікації

Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти