Секрети смачної паски - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Секрети смачної паски

6 Квітня, 2018
in Домашній технолог, Кухонні університети
0
Секрети смачної паски
0
Поділилося
112
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Напередодні Великодня найперша турбота кожної господині – гарна, пишна, смачна паска, бо ж саме вона є головною окрасою святкового столу.

ПОСЛІДОВНІСТЬ ДІЙ

Перш ніж замісити тісто, просійте борошно: воно збагатиться повітрям і водночас позбудеться сторонніх домішок.

Щоб тісто вдалося, беріть лише свіжі дріжджі.

Готуючи опару, заливайте її всією кількістю рідини, вказаної в рецепті, підігрівши до температури 25-30 градусів (холодніша або надто гаряча рідина вповільнить дію чи геть зіпсує дріжджі). Найкраще залити їх молоком.

Посипте поверхню дріжджового розчину тонким шаром борошна, яке візьметься тріщинами, коли опара підходитиме. Про готовність опари свідчить збільшення об’єму тіста більш ніж удвічі та поява пухирців.

Додавши до готової опари решту продуктів, слід якомога довше вимішувати й «вибивати» тісто, поки воно почне відставати від рук (їх добре змастити перед цим олією). Жир додають у тісто наприкінці замішування.

Повторне бродіння має тривати півтори-дві години, за цей час треба перемішати тісто двічі й відставити, щоб знову виросло у півтора-два рази.

Для безопарного тіста дріжджі посипають цукром, а коли вони розпустяться, додають усі продукти, замішують і відставляють у тепле місце на годину-півтори для бродіння. Тісто двічі-тричі перемішують за цей час.

Під час випікання стежте за температурою в духовці: при низькій тісто переросте, а при вищій, ніж треба, не встигне як слід підійти.

Якщо паску важко відокремити від стінок форми, обгорніть її мокрим рушником і потримайте над парою або ж опустіть денце форми у холодну воду на 5 хв.

УЗЯВШИСЬ ЗА ТІСТО…

Варто знати, що підготовлені до випікання вироби з дріжджового тіста деякий час тримають у теплому місці, щоб підійшли;

– пісочне тісто, навпаки, перед випіканням треба тримати на холоді;

– печиво, пиріжки матимуть гарну рум’яну скоринку, якщо за 5-10 хв. до випікання змастити їх збитим яйцем або лише жовтком;

– соду додають точно за рецептом, бо якщо її буде забагато, тісто матиме жовтуватий колір і поганий смак, а замало – вийде глевке. Сода краще розчиниться, якщо додати у тісто лимонної кислоти або оцту;

– найкращим жиром для дріжджового тіста є маргарин, який легко всотує борошно. Жир для тіста має бути теплим, але не гарячим;

– замішуючи тісто на маргарині, сіль не додавайте, бо маргарин уже підсолений;

– для бісквітного тіста на кожне яйце беруть 20-30 г цукру і 20 г борошна.

Попередня публікація

Говорити чи мовчати?

Наступна публікація

Як робити звичайні крашанки

Схожі публікації

Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Наступна публікація

Як робити звичайні крашанки

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Буряки збираємо, але не поспішаємо

Буряки збираємо, але не поспішаємо

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Буряки збираємо, але не поспішаємо

Буряки збираємо, але не поспішаємо

21 Жовтня, 2025
Арахісу — сухе й прохолодне місце

Арахісу — сухе й прохолодне місце

21 Жовтня, 2025
27 жовтня пишемо Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

27 жовтня пишемо Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

20 Жовтня, 2025
Monatik і Kola приємно здивували шанувальників піснею “127”

Monatik і Kola приємно здивували шанувальників піснею “127”

19 Жовтня, 2025

Останні публікації

Буряки збираємо, але не поспішаємо

Буряки збираємо, але не поспішаємо

21 Жовтня, 2025
Арахісу — сухе й прохолодне місце

Арахісу — сухе й прохолодне місце

21 Жовтня, 2025
27 жовтня пишемо Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

27 жовтня пишемо Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

20 Жовтня, 2025
Monatik і Kola приємно здивували шанувальників піснею “127”

Monatik і Kola приємно здивували шанувальників піснею “127”

19 Жовтня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти