Сало – цінний продукт із погляду теплотворного ефекту, воно чудово сприяє виробленню енергії. Тому лише кілька скибочок цього смачного продукту додадуть сил і зігріють у зимові морози. А якщо їсти сало з часником, то точно не залишите жодного шансу вірусним інфекціям.
САЛО ЗАПЕЧЕНЕ У ГІРЧИЦІ
Інгредієнти. 1 кг сала із проріззю, 4 чайні ложки готової гірчиці, столова ложка крупної солі, 2 чайні ложки спецій для м’яса, 6 зубчиків часнику.
Спосіб приготування. Притрусити сало з усіх боків сіллю і спеціями, обмастити гірчицею. Часник нарізати шматочками і нашпигувати ними сало. Загорнути у фольгу, поставити у холодильник на ніч. Запікати у розігрітій до 200 градусів духовці близько 40 хв. Фольгу розкрити, запікати ще 15-20 хв. Дати охолонути, покласти у холодильник.
ЩОКОВИНА У ЦИБУЛЕВОМУ ЛУШПИННІ
Інгредієнти. 1,2 кг свинячої щоковини.
Відвар: 1 л води, столова ложка солі, велика жменя цибулиння.
Спеції: чверть чайної ложки червоного перцю, по 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю, паприки, часнику (сухого) та коріандру, лавровий листок
Спосіб приготування. Щоковину відварити 30-40 хв. у солоній воді з цибулевим лушпинням, охолодити. Притрусити сумішшю спецій. Покласти у рукав для запікання, поставити у духовку на 40-50 хв. Дати охолонути, покласти у холодильник. При подачі тонко нарізати.
ПАШТЕТ ІЗ САЛА
Інгредієнти. 200 г соленого сала, середня цибулина, 3 зубчики часнику, 2 столові ложки рубленої зелені, чорний мелений перець, олія.
Спосіб приготування. Цибулю подрібнити, обсмажити на олії до золотавого кольору. Часник пропустити через прес. Сало перекрутити на м’ясорубці. Додати до нього охолоджену цибулю, часник, зелень, поперчити, за необхідності досолити.
Діана ШЕПЕЛЬ.