При копанні картоплі разом із великими бульбами трапляються і зовсім крихітки — ось їх і можна пустити на салат. Заздалегідь відваріть картоплю в мундирах до готовності і круто яйця, а свіжі огірки і зелень залишиться лише нарізати. Для заправки використовуйте смачну сметану — що жирніша, то смачнішим вийде салат.
* 400 г картоплі
* 4 яйця
* 4–5 свіжих огірків
* 150 г сметани
* пучок зеленої цибулі
* сіль і чорний мелений перець (за смаком)
Готові картоплини розрізати на половинки (якщо використовуєте дрібні), великі нарізати кубиками. Яйця і огірки нарізати кубиками. Салат посолити і поперчити за смаком. Засмачити страву сметаною будь-якої жирності. Цікава заправка вийде, якщо додати до сметани трохи гірчиці (за смаком), вона надасть страві легку гостру нотку. Можна також використовувати майонез, а для більш легкого варіанту полити олією і соком лимона (до речі, лимон може замінити сіль, якщо з якихось причин вам її не можна). Додати дрібно нарізану цибулю. Якщо не любите цибулю, покладіть кріп або петрушку — свіжа зелень завжди буде доречна в цьому салаті.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.