Святковий салат із куркою, ананасом і авокадо. Заздалегідь відваривши куряче філе, такий салат можна приготувати і подати до столу буквально за кілька хвилин, що у святковій метушні дуже рятує.
- 300 г курячого філе
- 250 г ананасів
- 100 г твердого сиру
- 1 велике зріле авокадо
- 3 столові ложки майонезу
- чверть чайної ложки гірчиці
- 1 маленький зубчик часнику
- сіль
Для варіння філе:
- 0,5 л води
- 1 лавровий листок
- 2–3 стебла петрушки
- 3 горошини духмяного перцю
- 0,5 чайної ложки солі
У каструлю налити воду, додати сіль, перець, петрушку, лавровий лист. Довести до кипіння. Викласти філе, варити від моменту повторного закипання 20 хв. Дати охолонути в духмяному маринаді.
М’ясо обсушити паперовими серветками, нарізати дрібними кубиками. Ананас і авокадо — середніми кубиками. Сир натерти. Усе викласти в миску. До майонезу додати гірчицю, вичавлений часник, сіль, усе розтерти. Засмачити салат і обережно перемішати.