У червоної капусти листя набагато жорсткіше, ніж у білоголової. Щоб вона стала м’якою, її необхідно обдати окропом — вона стане ніжнішою.
- Половина маленької головки червоної капусти
- 1 велика морквина
- 1 велике тверде яблуко
- 1 середня червона цибулина
- 1 маленька банка кукурудзи
- кілька гілочок петрушки
- 2 столові ложки густої сметани
- 2 столові ложки майонезу
- 2 столові ложки олії
- 2 столові ложки лимонного соку
- 1 чайна ложка цукру
- сіль і чорний мелений перець за смаком
Капусту нашаткувати, викласти в каструлю, залити окропом і накрити кришкою. Залишити на 2 хв. Воду злити, капусту обсушити та охолодити. Капуста стане ніжнішою, дещо втратить колір, але після додавання соку лимона поверне яскравість.
Яблуко та морквину крупно натерти. Зелень нашаткувати. Цибулину нарізати чвертькільцями. З кукурудзи злити воду. З’єднати овочі з капустою, засмачити соком лимона та олією. Додати сметану, майонез, цукор, сіль і перець за смаком і все перемішати. Наприкінці притрусити салат посіченою петрушкою.