Дуже ситна, смачна та самостійна страва, але водночас пісна! Звичайно, зрази можна подати й у вигляді гарніру до риби.
- 300 г круглозерного рису
- 200—250 г печериць велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 столова ложка крохмалю
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
- панірувальні сухарі
- олія (для смаження)
Рис обирайте круглозерний, він із більш високим вмістом клейковини. Заздалегідь відварити його в підсоленій воді. Коли охолоне, пропустити через м’ясорубку — так зрази краще триматимуть форму. Цибулю і часник подрібнити. Гриби нарізати дрібними кубиками. У невеликій кількості олії обсмажити цибулю, потім додати гриби й часник. Обсмажити до випаровування вологи, посолити й поперчити за смаком. У рис додати крохмаль, перемішати. Долоні обов’язково змочити водою. Столовою ложкою набрати рис і викласти на долоню. Розплющити його в оладку. Викласти по центру гриби. Зверху покласти рис і все гарненько зліпити в зразу. Потім обкачати в панірувальних сухарях і смажити з обох боків до рум’яності в розігрітій олії.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.