Залишилася рисова каша? Приготуйте з неї запіканку до чаю. Запечена в духовці, вона виходить дуже ніжною. Пропонуємо додати родзинки, кокосову стружку чи кубики яблука. А ваніль збагатить молочний смак своїм ніжним ароматом. Вийде надзвичайно смачно!
На 0,5 л рисової каші на молоці:
- 2 яйця
- пів склянки цукру (або за смаком)
- дрібка ваніліну
- пів чайної ложки цедри лимона (апельсина)
- 50 г вершкового масла
- 3 столові ложки сметани
- родзинки, курага, яблуко (на вибір)
Можна готувати запіканку з каші, звареної на воді, але з молочної виходить смачніше. Яйця збити віночком із цукром і ваніллю. Додати до рису, перемішати. Влити розтоплене масло. Додати сметану. Викласти родзинки, дрібно нарізану курагу або яблуко. За бажання можна додати трохи кориці. Ретельно перемішати, щоб усі продукти рівномірно розподілилися. Форму для запікання змастити маслом, присипати борошном чи сухарями. Викласти рисову масу. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40—45 хв., доки зарум’яниться.
Зручно запікати порційно в маленьких формочках протягом 20—25 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.