Запечені рибні котлети — швидкий спосіб приготувати велику їх кількість за раз, адже на сковорідку все не вмістиш. Крім того, запечені страви — корисніші для здоров’я.
- 1 кг минтая (хека)
- 100 г черствого батона
- 100 мл молока
- 1 яйце
- 1 чайна ложка сол
- панірувальні сухарі
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- вершкове масло (для подачі)
- олія (для змащування)
Батон замочити в молоці, добре віджати. Тушки риби розібрати на філе. Перекрутити на м’ясорубці разом із хлібом на фарш. Радимо брати для фаршу саме тушки, а не філе, оскільки після відтавання в ньому залишається мало м’яса.
Додати до фаршу яйце, молоко, сіль, перець. Перемішати. Щоб добре тримав форму, фарш потрібно відбити — беріть невелику кількість маси й кидайте в миску. Так рибний фарш ущільниться, і котлети добре триматимуть форму. Сформувати котлети, запанірувати в сухарях. Форму для запікання вистелити фольгою, змастити олією. Викласти котлети (з цієї кількості продуктів виходить близько 12 штук).
Поставити в розігріту до 240 градусів духовку на 12—15 хв. Потім перевернути й готувати ще 5 хв. Поки готуються котлети, 2—3 столові ложки вершкового масла розтопити. Подавати, поливши маслом.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.