Рибка в томаті по-новому - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Рибка в томаті по-новому

3 Серпня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Рибка в томаті по-новому
0
Поділилося
5.4k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Принада цього рецепта в тому, що смажену рибу не потрібно додатково піддавати в маринаді тепловій обробці. А сам маринад який смачний! А хрустка цибулька! Ви будете смакувати й насолоджуватися кожним з’їденим шматочком!

Смажена риба:

  • 1,5 кг хека (минтая, мерлузи, тріски)
  • борошно (для панірування)
  • олія (для обсмажування)

Маринад:

  • 2 великі цибулини
  • 250 мл води (охолодженої кип’яченої)
  • 500 мл домашнього томатного соусу (краще зі шматочками овочів)
  • 180 мл олії
  • 100—120 г цукру (або за смаком)
  • 100 мл оцту (яблучного)
  • чайна ложка з гіркою солі (або за смаком)

Рибу нарізати шматочками близько 2 см завтовшки. Не солити! Запанірувати в борошні та обсмажити на середньому вогні в олії. Оскільки піддавати рибу подальшій тепловій обробці не будемо, вона повинна бути просмажена повністю. Цибулю нарізати не надто товстими чвертькільцями. Готову рибу скласти в каструлю, пересипаючи кожен шар цибулею.

Для маринаду з’єднати в ємності: воду, соус, олію, цукор, оцет (можна замінити 50 г столового оцту соком двох лимонів) і сіль. Подрібнити до однорідності. Готовий маринад виходить дуже приємного кисло-солодкого смаку. Він абсолютно не жирний, тож не лякайтеся такої кількості олії в рецепті. Олія в готовому маринаді не розшаровується. Залити рибу з цибулею маринадом. Зверху, за бажанням, можна покласти 2 лаврові листочки. Накрити каструлю кришкою та відправити рибу маринуватися в холодильник на добу. Подавати таку рибу (холодною, як консерви) найкраще традиційно — з відвареною картоплею!

Для маринаду підійде також домашнє лечо або аджика. Великі шматочки можна перетерти блендером. Якщо немає домашнього, підійде й покупний, на кшталт «Краснодарського». Головне, щоб був приємним на смак. Якщо він солодкий, цукор у маринаді регулюйте за смаком.

Нехай вас не лякає сира цибуля в рецепті, її перед закладанням можна ще перетерти з дрібкою солі, щоб пішла зайва гіркота. А наситившись соусом, вона може стати навіть смачнішою за саму рибку.

Буває так, що наготуєш смаженої риби на вечір, а все не з’їли, ось тут підійде саме цей рецепт. Що не доїли — замаринувати, і на завтра — нова страва. Як «кілька в томатному соусі», тільки смачніше. Якщо в домашньому соусі вже є достатньо олії, її кількість для маринаду можна зменшити.

Оксана ШВЕЦЬ. смт Чабани.

Попередня публікація

Цвіте еремурус

Наступна публікація

Сервіс автоматичної оцінки нерухомості

Схожі публікації

Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Насипний полуничний пиріг
Кухонні університети

Насипний полуничний пиріг

14 Липня, 2025
Хрусткі сирні палички із зеленню
Кухонні університети

Хрусткі сирні палички із зеленню

11 Липня, 2025
Кабачкова ікра «По-селянськи»
Кухонні університети

Кабачкова ікра «По-селянськи»

10 Липня, 2025
Наступна публікація
Сервіс автоматичної оцінки нерухомості

Сервіс автоматичної оцінки нерухомості

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Швидкий пиріг із літніми ягодами

Швидкий пиріг із літніми ягодами

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Швидкий пиріг із літніми ягодами

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Розвінчуємо міфи про кавуни

Розвінчуємо міфи про кавуни

24 Липня, 2025
Тарас Кобза: “Активність завжди мотивує, дає віру в майбутнє”

Тарас Кобза: “Активність завжди мотивує, дає віру в майбутнє”

24 Липня, 2025
Як ветерану отримати житло або грошову компенсацію від держави?

Як ветерану отримати житло або грошову компенсацію від держави?

24 Липня, 2025

Останні публікації

Швидкий пиріг із літніми ягодами

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Розвінчуємо міфи про кавуни

Розвінчуємо міфи про кавуни

24 Липня, 2025
Тарас Кобза: “Активність завжди мотивує, дає віру в майбутнє”

Тарас Кобза: “Активність завжди мотивує, дає віру в майбутнє”

24 Липня, 2025
Як ветерану отримати житло або грошову компенсацію від держави?

Як ветерану отримати житло або грошову компенсацію від держави?

24 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти