Рибка в томаті по-новому - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Рибка в томаті по-новому

3 Серпня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Рибка в томаті по-новому
0
Поділилося
5.3k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Принада цього рецепта в тому, що смажену рибу не потрібно додатково піддавати в маринаді тепловій обробці. А сам маринад який смачний! А хрустка цибулька! Ви будете смакувати й насолоджуватися кожним з’їденим шматочком!

Смажена риба:

  • 1,5 кг хека (минтая, мерлузи, тріски)
  • борошно (для панірування)
  • олія (для обсмажування)

Маринад:

  • 2 великі цибулини
  • 250 мл води (охолодженої кип’яченої)
  • 500 мл домашнього томатного соусу (краще зі шматочками овочів)
  • 180 мл олії
  • 100—120 г цукру (або за смаком)
  • 100 мл оцту (яблучного)
  • чайна ложка з гіркою солі (або за смаком)

Рибу нарізати шматочками близько 2 см завтовшки. Не солити! Запанірувати в борошні та обсмажити на середньому вогні в олії. Оскільки піддавати рибу подальшій тепловій обробці не будемо, вона повинна бути просмажена повністю. Цибулю нарізати не надто товстими чвертькільцями. Готову рибу скласти в каструлю, пересипаючи кожен шар цибулею.

Для маринаду з’єднати в ємності: воду, соус, олію, цукор, оцет (можна замінити 50 г столового оцту соком двох лимонів) і сіль. Подрібнити до однорідності. Готовий маринад виходить дуже приємного кисло-солодкого смаку. Він абсолютно не жирний, тож не лякайтеся такої кількості олії в рецепті. Олія в готовому маринаді не розшаровується. Залити рибу з цибулею маринадом. Зверху, за бажанням, можна покласти 2 лаврові листочки. Накрити каструлю кришкою та відправити рибу маринуватися в холодильник на добу. Подавати таку рибу (холодною, як консерви) найкраще традиційно — з відвареною картоплею!

Для маринаду підійде також домашнє лечо або аджика. Великі шматочки можна перетерти блендером. Якщо немає домашнього, підійде й покупний, на кшталт «Краснодарського». Головне, щоб був приємним на смак. Якщо він солодкий, цукор у маринаді регулюйте за смаком.

Нехай вас не лякає сира цибуля в рецепті, її перед закладанням можна ще перетерти з дрібкою солі, щоб пішла зайва гіркота. А наситившись соусом, вона може стати навіть смачнішою за саму рибку.

Буває так, що наготуєш смаженої риби на вечір, а все не з’їли, ось тут підійде саме цей рецепт. Що не доїли — замаринувати, і на завтра — нова страва. Як «кілька в томатному соусі», тільки смачніше. Якщо в домашньому соусі вже є достатньо олії, її кількість для маринаду можна зменшити.

Оксана ШВЕЦЬ. смт Чабани.

Попередня публікація

Цвіте еремурус

Наступна публікація

Сервіс автоматичної оцінки нерухомості

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Сервіс автоматичної оцінки нерухомості

Сервіс автоматичної оцінки нерухомості

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти