Ми не завжди можемо купити свіжу рибу, і доводиться задовольнятися замороженою. Таку рибу найкраще доповнювати соусом, який поповнить втрачену від заморозки соковитість.
Подібним чином можна готувати хека, тріску або минтай. У будь-якому разі рибка вийде неймовірно ніжною. Її можна їсти просто так, вимочуючи соус скибочкою білого хліба, або подати з рисом.
- 1 кг риби (тушки)
- 3–4 великі цибулини
- 200–250 г сметани
- борошно
- сіль
- чорний мелений перець
- олія
Рибу повільно розморозити: заздалегідь перекласти з морозилки в холодильник. Цибулю нарізати тонкими пів кільцями. На сковорідці розігріти олію і смажити цибулю, доки стане прозорою і золотавою. Викласти на тарілку. Змішати борошно з сіллю та перцем, обкачати шматки риби, надлишки борошна струсити. Обсмажити рибу з усіх боків у тій олії, в якій смажилася цибуля. Змішати сметану з чайною ложкою борошна, сіллю та перцем.
Борошно всипати, якщо сметана не жирна – така зсідається під час нагрівання. Якщо використовуєте домашню, борошно можна не додавати. Є ще один варіант загущення сметани: замість борошна можна додати 1 збитий білок або ціле яйце. У форму для запікання викласти рибу, зверху – цибулю.
Залити рибу сметаною. Запікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, хвилин 15–20.
Порада! Не шкодуйте цибулі. Що більше додасте, то смачнішою в результаті буде страва.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.