Риба виходить дуже соковита, листи лаваша просочуються сметаною — дуже незвично і апетитно. За смаком нагадує легкий рибний пиріг.
* 500 г рибного філе (хек, минтай, тріска)
* 2 тонких лаваші (300 г)
* середня цибулина
* великий помідор
* чверть чайної ложки солі
* дрібка чорного меленого перцю
Заливка:
* 200 г сметани
* 3 столові ложки олії
* чверть чайної ложки солі
* чверть чайної ложки гірчиці
* дрібка чорного меленого перцю
Філе риби нарізати невеликими шматочками (приблизно 3х3 см). Посолити, поперчити і перемішати. Цибулю нарізати дуже тонкими чвертькружальцями. Помідор нарізати кубиками. Сметану змішати з сіллю, перцем, гірчицею і олією. Лаваші розділити на 6 частин (приблизно по 30х20 см). На кожну частину лаваша покласти цибулю, рибу, викласти чайну ложку сметани (залишити трохи для змащення), зверху викласти помідори. Загорнути конвертиком, як налисники. Викласти на деко, змащене олією. Змастити конвертики з лавашів сметаною. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати 30 хв.
Діана ШЕПЕЛЬ.