Перевага заливного тіста — швидкість і універсальність: смакують різні начинки, тому можете спробувати варені яйця із зеленою цибулею, обсмажений фарш, тушковану капусту, варену картоплю із засмажкою чи гриби. Проте начинка має бути доволі сухою, бо пироги не пропечуться.
- 300 г борошна
- 500 г кефіру
- 3 середні яйця
- 0,5 чайної ложки соди
- 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
Щоб пиріг вийшов пишним, яйця та кефір мають бути кімнатної температури. У миску налити кефір, додати сіль, цукор (для балансу смаку) та яйця. Перемішати. Поступово додати борошно, змішане з содою. Перемішати, щоб не було грудочок. Тісто готове!
Вказаної кількості продуктів вистачить, щоб приготувати заливний пиріг діаметром 24—26 см. Спочатку вилити половину тіста в змащену форму. Викласти начинку. Залити другою половиною тіста. Випікати пиріг при 180 градусах близько 50—60 хв.
Діана ШЕПЕЛЬ.