Чудова страва до Дня закоханих – ніжні, пишні оладки у вигляді сердечок. Це смачно, апетитно й романтично.
Інгредієнти. 2 яйця, 0,5 л кефіру, 4 столові ложки цукру, по чайній ложці соди та солі, 250-270 г борошна, дрібка ваніліну, олія, цукрова пудра й мелена кориця для присипки.
Спосіб приготування. Яйця збити з цукром, ваніліном і сіллю, влити кефір (він має бути кімнатної температури). Всипати соду і борошно – тісто має бути доволі густе. Щоб оладки вийшли пишними, борошно обов’язково треба просіяти – це наситить його киснем. Викладати по столовій ложці тіста в розігріту олію і швидко, доки оладки не «схопилися», за допомогою ложки надати форму серця. Смажити з обох боків до золотистої скоринки. При подаванні притрусити цукром з корицею.
Порада: щоб сформувати красиву форму оладок, покладіть тісто в пакет з-під кефіру, надріжте куточок і видавлюйте тісто прямо в розігріту олію, «малюючи» сердечка.