Ревінь на зиму - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Ревінь на зиму

5 Червня, 2018
in Домашній технолог
0
Ревінь на зиму
0
Поділилося
733
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Найвищий урожай ревінь дає на 4-8 рік. Із куща можна отримувати по 3-4 кг продукції за сезон. Після збирання черешків за 7-15 днів наростають нові, даючи врожай 40–60 днів. За сезон ревінь збирають 3-4 рази.

Черешки обережно виламують і очищують від листя. Щоб не ослабити рослини, першого року з куща виламують 3-5 черешків, а далі – 8-14. Починають їх збирати, коли досягнуть довжини 20 см. Після кожного зрізування ділянку розпушують і підживлюють органічними й мінеральними добривами. Висока температура влітку призводить до накопичення у черешках щавлевої кислоти та втрати ревенем товарної якості. Рослини стрілкуються, квітконоси виснажують їх. Щоб кущі лишалися високопродуктивними, квітконоси слід видаляти.

Ми звикли, що з ревеню готують переважно компоти та пироги. Однак черешки використовують також свіжими, зокрема в окрошках та салатах. У перші страви ревінь кладуть замість щавлю та оцту, він надає їм приємної кислинки й свіжості. Невелику кількість можна додавати у вінегрети і салати. Смакує він з редискою та зеленню. Ласощі для дітей – дрібно нарізані й засипані цукром черешки. З молодими листками варять борщ.

При відварюванні черешки набувають смаку антонівських яблук. Повидло, джеми, варення, киселі, млинці та оладки – чого тільки з них не готують! Пюре з ревеню – чудовий гарнір до м’ясних страв. Іноді з черешків попередньо знімають шкірочку. Однак робити це необов’язково, бо вона містить багато вітаміну С та інших корисних речовин. До речі, ревінь можна запікати в тісті замість яблук.

Для приготування квасу з ревеню на 2 л води беруть 300 г черешків, 1-1,5 склянки цукру, 25 г дріжджів, трохи апельсинової чи лимонної цедри. Ревінь миють, нарізають та відварюють разом із цедрою, проціджують і додають у відвар цукор. Охолоджують до 35 градусів, додають дріжджі та ставлять на кілька днів у тепло, щоб квас вибродив. Перед подачею охолоджують. Зберігають квас у холодильнику. Можна при відварюванні додати кілька листочків м’яти, трохи кориці чи гвоздики. Такий напій освіжає, бадьорить та насичує організм вітамінами.

У холодильнику свіжі черешки зберігаються 1-2 тижні. За кімнатної температури – до 2 діб. Можна свіжі черешки ревеню заготовити на зиму: нарізати короткими шматочками, покласти на 1 хв. у киплячу воду, охолодити і розкласти в контейнерах для заморожування. Дехто закладає ревінь на зберігання без бланшування. При розморожуванні він може змінити структуру, але це не страшно.

Ревінь на зиму можна й засушити. Черешки миють, нарізають шматочками по 1-2 см і сушать у сушарках чи духовках 6-8 год. Зберігають у полотняних мішечках, картонних коробках, скляних банках у сухому місці. Взимку додають до компотів та інших страв як вітамінну добавку.

Катерина ОКУНЬ.

Попередня публікація

Харчування у Петрівку

Наступна публікація

Користь і шкода

Схожі публікації

7 порад, як приготувати домашній класичний гамбургер
Домашній технолог

7 порад, як приготувати домашній класичний гамбургер

7 Травня, 2025
Шампіньйони чи печериці?
Домашній технолог

Шампіньйони чи печериці?

22 Квітня, 2025
Додайте у випічку мед
Домашній технолог

Додайте у випічку мед

1 Квітня, 2025
Борошно, яке збагатить випічку
Домашній технолог

Борошно, яке збагатить випічку

19 Березня, 2025
Як обрати зрілий ананас?
Домашній технолог

Як обрати зрілий ананас?

15 Січня, 2025
Як «роздягнути» фундук чи арахіс?
Домашній технолог

Як «роздягнути» фундук чи арахіс?

27 Листопада, 2024
Наступна публікація
Користь і шкода

Користь і шкода

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025

Останні публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти