Ніжне м’ясо, яке буквально саме відходить від кісточок, не залишить байдужим жодного любителя смачно поїсти. Хоча важко сказати, що смачніше в цій страві: м’ясо — соковите, ароматне, м’яке, або пряний соус, який смакує навіть просто зі шматочком хліба.
- 1 кг свинячих реберець із прошарком жиру
- 1 кг цибулі
- 1 чайна ложка солі
- 0,5 чайної ложки суміші перців
- 4–5 лаврових листків
- 1 чайна ложка зири (кмину)
Реберця нарізати порційними шматочками. Скласти у велику миску та засипати великою кількістю нарізаної півкільцями цибулі. Додати спеції та добре перемішати, ретельно пом’явши цибулю, щоб пустила багато соку. Відправити м’ясо маринуватися в холодильник на 2 год.
Потім викласти реберця в казанок або форму для запікання з товстим дном, попередньо розподіливши по дну товстий шар цибулі, щоб м’ясо знизу не підгоріло.
Закрити кришкою і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1 год.
Через годину дістати, прибрати лавровий лист, перемішати реберця, щоб цибуля, яка розм’якшилася, обволікала кожен шматочок і, не накриваючи кришкою, знову відправити в духовку, зробивши вищу температуру — до 200 градусів.
Тримаємо реберця в духовці 20 хв., щоб підрум’янилися.