Ситно, швидко, смачно — пиріг на кефірі з капусти.
- 350 г білоголової капусти
- 4 середніх яйця
- 150 г кефіру
- 0,5 чайної ложки соди
- 0,5 чайної ложки цукру
- 3 столові ложки олії
- дрібка чорного меленого перцю
Одразу ввімкнути духовку розігріватися до 200 градусів, оскільки пиріг готується дуже швидко. Дрібненько нашаткувати капусту. Посолити, перетерти руками, щоб стала більш м’якою. За бажання можна додати 100 г ковбаси або твердого сиру, солодкого перцю тощо (нарізати кубиками). Але й без цього пиріг буде смачний.
Для тіста яйця та кефір мають бути кімнатної температури. До кефіру додати соду, перемішати. З’єднати кефір та яйця. Додати сіль, цукор і перець. Влити олію, перемішати. Поступово всипати борошно, замісити тісто. Додати в тісто капусту, вичавлений часник, перемішати. Суміш має бути, як на оладки.
Викласти в змащену форму (23 см). Поставити в розігріту духовку. Випікати 35—40 хв. Під час випікання пиріг трохи «підросте». Готовність перевірити шпажкою — вона має бути сухою.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.