Рецепт цього пирога запам’ятати дуже легко, оскільки майже всі інгредієнти використовують в одному об’ємі. Він так і називається — «Усього по одній склянці». Для начинки використовуйте ягоди, можна обрати будь-які, на свій смак. Улітку краще готувати зі свіжих, узимку чудово підійдуть морожені.
- 1 склянка цукру
- 1 склянка манної крупи
- 1 склянка кефіру
- 1 склянка борошна
- 1 склянка ягід (або 2 яблука)
- 2 яйця
- чверть чайної ложки солі
- 0,5 склянки олії (100 мл)
- 1 чайна ложка розпушувача
- дрібка ваніліну
У миску вбити яйця. Додати сіль, ваніль і цукор. Перемішати віночком. Влити кефір кімнатної температури, перемішати (збивати тісто не потрібно). Всипати борошно та манну крупу. Додати розпушувач (можна замінити 0,5 чайної ложки гашеної соди). Усе добре перемішати до однорідності. Влити олію (без запаху), перемішати.
Форму змастити олією (ця кількість тіста розрахована на форму 19х19 см). Викласти в тісто ягоди (заморожені можна не розморожувати) або нарізані кубиками яблука чи інші фрукти, трохи перемішати. Вилити тісто у форму.
Ягоди чи фрукти можна не додавати прямо в тісто, а розкласти поверх — за бажання. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 40 хв., або орієнтуйтеся на свою духовку.
Порада: часом трапляється, що пироги із замороженими ягодами не пропікаються. Це буває через перепад температур. Якщо так сталося, що скоринка вже підрум’янилася, а пиріг усередині ще сирий, просто накрийте його фольгою. Залиште в духовці ще на 10 хв. За цей час він дійде до готовності.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.