Такий бюджетний пиріг на основі чорного чаю виручить не тільки в піст, а й у випадках, коли гості на порозі. Адже для його приготування потрібно зовсім небагато продуктів, які зазвичай є на кухні.
* 150 г цукру
* 200 мл міцного чорного чаю
* 4 столові ложки варення
* 4 столові ложки олії (без запаху)
* 250 г борошна
* чайна ложка гашеної соди (без гірки)
* дрібка ваніліну
* дрібка солі
2 чайні ложки розсипного чаю (або 2 пакетики) залити 200 мл окропу. Дати настоятися і охолонути. У миску просіяти борошно, всипати сіль, ванілін і цукор, перемішати. Влити охолоджений проціджений чай. Додати олію. Покласти варення, підійде будь-яке – сливове, яблучне, малинове — головне, щоб було густе. Все перемішати. В кінці додати соду, погашену соком лимона (оцтом). Перемішати. Тісто виходить за консистенцією, як густа сметана. Викласти його в змащену олією або вистелену пергаментом форму. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40–45 хв. Пиріг добре піднімається, виходить пишним, м’яким і соковитим. Готовому пісному пирогу обов’язково потрібно дати настоятися і охолонути. Інакше буде сильно кришитися при нарізанні. За бажання випічку можна розрізати уздовж і перемастити варенням, або ж просто притрусити цукровою пудрою.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.