Пухкі та запашні: зернові хлібці корисніші - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Пухкі та запашні: зернові хлібці корисніші

14 Травня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Пухкі та запашні: зернові хлібці корисніші
0
Поділилося
99
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Головна цінність цих м’яких хлібців з хрусткою скоринкою — додавання вівсяних пластівців, насіння льону та соняшника, від чого ця випічка виходить не тільки запашною, смачною, а й більш кориснішою. Також, за бажанням, до пшеничного борошна можна частково додати гречане або житнє — випічка вийде ще ароматнішою. Хлібці залишаються м’якими навіть на наступний день. З цієї кількості тіста виходить приблизно 9 ароматних пампушок по 100 г. З цього тіста можна спекти також цілу буханку хліба — як у формі, так і без неї.

* 320 мл теплої води

* 20 г свіжих дріжджів

* 1 чайна ложка солі

* столова ложка цукру

* 4 столові ложки олії

* 430 г борошна (можна взяти 330 г пшеничного і 100 г гречаного або житнього)

* 50 г вівсяних пластівців

* 2 столові ложки насіння льону

* 2 столові ложки насіння соняшника

Для опари в теплій воді розвести цукор і дріжджі. Всипати 100 г борошна, розмішати. Поставити в тепло до появи пінної шапочки. Влити олію (можна використовувати соняшникову, кукурудзяну або гірчичну). Всипати сіль. Додати вівсяні пластівці, насіння соняшнику і льону, все перемішати. Всипати борошно, замісити тісто. Довго місити його не потрібно, буквально 5 хв. В результаті тісто виходить м’яким, добре тримає форму, не розповзається, але трохи липне. За необхідності можна підсипати ще 50 г борошна, але не більше. Тісто округлити, перекласти в злегка змащену олією миску, щоб не прилипало, прикрити рушником. Поставити в тепло до збільшення в об’ємі в два рази. Тісто не здобне, тому піднімається швидко — на це знадобиться приблизно 40 хв. Тісто обім’яти. Розділити на 9 частин, розкачати кожну в кульку, злегка витягнути у вигляді пиріжків. Викласти на деко, прикрити рушником і залишити на розстоювання ще на 20 хв. Щоб хлібці вийшли з хрусткою скоринкою, духовку потрібно розігрівати разом з невеликою ємкістю з водою. За бажанням на кожному хлібці зробити гострим ножем надріз і трохи збризнути їх водою. Поставити в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хв. (випікати разом із водою). Потім воду прибрати, температуру зменшити до 200 градусів і випікати ще 10 хв.

Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

На кущі – до 50 помідорів

Наступна публікація

15 травня -- Міжнародний день сім’ї. До батьків -- на Ви!

Схожі публікації

Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times
Рецепти страв

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Яблучний пиріг
Рецепти страв

Яблучний пиріг

7 Листопада, 2025
Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Наступна публікація
15 травня — Міжнародний день сім’ї. До батьків — на Ви!

15 травня -- Міжнародний день сім’ї. До батьків -- на Ви!

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

29 Листопада, 2025
Підвищення якості інтернету

Підвищення якості інтернету

29 Листопада, 2025
Запечений гарбуз у салаті

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025

Останні публікації

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

29 Листопада, 2025
Підвищення якості інтернету

Підвищення якості інтернету

29 Листопада, 2025
Запечений гарбуз у салаті

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти