На диво простий рецепт яблучного пирога, смачнішого за шарлотку.
- 130 г цукру
- 200 г борошна
- 2 яйця
- 120 г несолодкого йогурту (густої сметани)
- 100 мл олії
- 1,5 чайної ложки розпушувача
- по дрібці солі та ваніліну
- 2 середніх яблука
- 1 столова ложка кориці для посипки
У миску вбити яйця, додати цукор, сіль і ваніль. Збити міксером до побіління (3—4 хв.). Додати йогурт (сметану) та олію. Трохи збити. Борошно з’єднати з розпушувачем, перемішати. Всипати до рідкої маси. Перемішати, намагаючись зберегти повітряність тіста. Яблука нарізати маленькими кубиками. Вилити тісто в застелену пергаментом форму (діаметр 20 см). Викласти яблука, присипати трохи цукром з корицею. Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40—50 хв. Дати повністю охолонути, присипати цукровою пудрою.
Марія ЧЕРВОНА. м.Чернівці.