Швидкий і простий рецепт пирога на кефірі. Готувати його можна також із фруктами, щоразу отримуючи новий десерт.
- Склянка кефіру (250 мл)
- 300 г борошна
- 100 г олії
- 2 яйця
- 180 г цукру
- дрібка солі
- цедра половини лимона
- 1—2 столові ложки соку лимона
- 2 чайні ложки розпушувача
- дрібка ваніліну
- 200—300 г ягід
У миску викласти яйця, цукор, ваніль, сіль. Збити міксером на легку масу. Влити кефір кімнатної температури, олію (без запаху). Просіяти борошно з розпушувачем. Перемішати. Додати цедру та сік. Змастити форму (20х20 см) олією, притрусити борошном. Викласти тісто. На нього — ягоди, трохи вдавивши. (Якщо ягоди дуже соковиті, попередньо притрусити їх крохмалем, який під час випікання загустить сік). Випікати 40 хв. у розігрітій до 180 градусів духовці. Охолоджений пиріг притрусити цукровою пудрою.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.