Лише подивіться на цю смакоту! Чудові ароматні булочки на сирному тісті з полуницею припадуть до смаку і дорослим, і дітям. Вони доволі прості в приготуванні, що робить випічку ще більш привабливою.
На 8 булочок:
- 200 г кисломолочного сиру (від 5%)
- 120 г вершкового масла
- 2 яйця
- 230 г борошна
- 0,5 чайної ложки соди (і сік лимона для гасіння)
- 1 столова ложка цукру
- дрібка ваніліну
- чверть чайної ложки солі
Для формування:
- 400 г полуниці
- крохмаль
- цукор
- цукрова пудра
Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб було м’яким. Сир двічі пропустити через м’ясорубку з дрібними отворами. У миску викласти сир і масло, розім’яти виделкою. Додати 1 яйце і білок, перемішати. Всипати цукор, сіль і ваніль. Ввести гашену соду. Швидко перемішати. Всипати трохи борошна, замісити тісто.
Поступово додати борошно, що залишилося, — тісто має бути м’яким і не липнути до рук. Довго місити не потрібно. Прикрити тісто та поставити в холодильник на 30 хв. Полуницю нарізати невеликими скибочками. Тісто розділити на 8 рівних частин. Кожну розкачати в коло розміром 15 см в діаметрі. На середину кожного коржа викласти по 0,5 чайної ложки крохмалю, рівномірно розподілити по центру — це робиться для того, щоб сік полуниці не витікав з булочок. У середину викласти шматочки полуниці (можна використовувати й інші ягоди), залишивши краї вільними. Краї підняти й защипнути. Викласти булочки на застелене пергаментом деко. У кожен отвір булочок всипати по 1 чайній ложці цукру (врахуйте, що тісто виходить не солодким). Кількість цукру та полуниці в начинці залежить від вашого смаку.
Змастити булочки по краях збитим жовтком. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 23—25 хв. Як охолонуть, притрусити цукровою пудрою.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.