Начинка для цього пляцка може бути будь-якою: цибуля з яйцем, капуста, картопля, або ж повидло чи яблука. Можна смажити на сковороді чи запікати в духовці. Спробуйте сирну начинку.
Тісто:
- 450 г борошна
- 1 яйце
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки соди
- 300 мл кефіру
- 30 г олії
Начинка:
- 100 г твердого сиру
- 100 г адигейського сиру
- 1 невелике яйце
- маленький пучечок кропу
У миску влити кефір кімнатної температури. Додати олію. Вбити яйце. Посолити, все ретельно перемішати віночком. Борошно змішати з содою. Всипати до кефірної суміші. Замісити тісто. Спочатку в мисці, а потім — на столі. Готове тісто трохи липне до рук — так і має бути. Дати йому полежати 10 хв.
Для начинки твердий і адигейський сир (можна замінити кисломолочним) середньо натерти. Додати яйце й подрібнену зелень, перемішати. Розділити начинку на 2 частини. Тісто ще вимісити, розділити на 2 частини. Одну заготовку розкачати на коло. На середину викласти начинку. Зібрати краї у вигляді мішечка. Відкласти. Зробити другу заготовку. Дати їм полежати 5 хв. Далі кожну заготовку з начинкою розкачати на коло 1 см завтовшки. На сковорідку налити трохи олії, розігріти на середньому вогні. Викласти одну заготовку. Смажити до рум’яності (по 2 хв. з кожного боку). Так само приготувати й іншу.
У духовці: запікати 10—15 хв. при 180 градусах. Готові пляцки змастити вершковим маслом.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.