Тісто на жовтках добре тримає форму, а печиво просто тане в роті. Якщо взяти формочки у вигляді ведмедиків або інших звіряток і покликати на допомогу маленьких внучат, приготування печива перетвориться на захоплюючу гру.
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла (82,5%)
- 80 г цукру
- 2 жовтки
- дрібка ваніліну
- чверть чайної ложки солі
- 30–50 г волоських горіхів
Дістати масло з холодильника, щоб розм’якшилося. Жовтки розтерти з сіллю, цукром і ваніліном. Додати масло, розтерти на однорідну масу. Всипати борошно частинами, кожного разу вимішуючи виделкою. Спочатку тісто нагадує великі крихти. Швидко зібрати шматочки тіста в кулю, довго не вимішуючи. Якщо пісочне тісто довго місити, випічка не буде розсипчастою. Поставити в холодильник на 30 хв. Розкачати в пласт завтовшки 5–7 мм. Вирізати формочкою фігурки. Обрізки тіста зібрати, розкачати і вирізати фігурки, доки використаєте все тісто. Перенести фігурки на застелене пергаментом деко. Дерев’яною шпажкою або зубочисткою зробити отвори для «носика» і «очей». На «животики» ведмежат викласти по четвертинці горішка. Скласти «лапки» до центру, трохи притиснути. Поставити печиво в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 17–20 хв.
Діана ШЕПЕЛЬ.