Пісний борщ з грибними вушками - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Пісний борщ з грибними вушками

22 Грудня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Пісний борщ з грибними вушками
0
Поділилося
195
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Він входить до 12 традиційних страв, які на Галичині ставлять на різдвяний стіл. А ще в католицький Святвечір 24-го грудня ця страва присутня на святковому столі в сусідній Польщі. Рецепт, який пропонуємо — не традиційний галицький (там, як і в Польщі, роблять борщ на буряковій заквасці, яку треба приготувати заздалегідь), можете готувати свій улюблений. Адже вся родзинка — в подачі.

Пельменне тісто:

* 330–350 г борошна

* 200 мл окропу

* 2 столові ложки олії

* чайна ложка солі

Начинка:

* 250 г печериць

* 20 г сушених білих грибів

* маленька цибулина

* сіль, чорний мелений перець (за смаком)

Борщ:

* середній буряк

* середня морквина

* маленька головка капусти

* невелика цибулина

* 5 середніх картоплин

* столова ложка з гіркою томатної пасти

* невеликий лавровий лист

* 5–6 горошин чорного перцю

* сіль (неповна столова ложка)

* зелень

* олія

Моркву та буряк нарізати брусочками, цибулю і картоплю — кубиками, капусту нашаткувати. На олії обсмажити спочатку цибулю до золотистого кольору, викласти. Потім моркву (близько 5 хв.). І окремо обсмажити буряк. Закип’ятити 2,5 л води. Викласти картоплю. Варити від моменту закипання 5 хв. Потім додати буряк, варити 2 хв. від моменту закипання. Викласти моркву, проварити 2. Потім — капусту. Варити все разом близько 7 хв. Додати цибулю. Щойно закипить, викласти томатну пасту, лавровий лист, зелень. Посолити, поперчити. Готувати на мінімальному вогні під кришкою близько 10 хв. Борщ не повинен кипіти, а томитися. Незадовго до виключення можна додати 1–2 зубчики подрібненого часнику.

Для тіста розвести в окропі сіль. У глибоку миску просіяти борошно (не все, що залишилося, підсипати при замісі). Влити потроху окріп, замісити м’яке тісто. Коли збереться в грудку, підлити олію. Вимісити до однорідності — тісто взагалі не липне до рук. Покласти в пакет на 30 хв. при кімнатній температурі. Приготувати начинку: замочити сушені гриби на 20 хв. Воду відцідити (за бажанням, її можна влити в борщ, що готується). Цибулю, сушені гриби та печериці дуже дрібно нарізати. На розігрітій олії обсмажити спочатку цибулю, потім викласти гриби. Смажити до повного випаровування вологи. Дати охолонути. Розкачати тісто. Вирізати чаркою маленькі кружечки (трохи менше, ніж для пельменів). Викласти на кожен начинку. Защипнути краї, як у вареників, кінці склеїти. Опустити в киплячу і підсолену воду. Коли спливуть, варити 3 хв. Подавати «вушка», поклавши їх в борщ.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Піретрум від шкідників

Наступна публікація

Купуючи ялинку на свято

Схожі публікації

Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Наступна публікація
Купуючи ялинку на свято

Купуючи ялинку на свято

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Молодість судин: головний секрет довгого життя

Молодість судин: головний секрет довгого життя

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Молодість судин: головний секрет довгого життя

Молодість судин: головний секрет довгого життя

30 Жовтня, 2025
Поліпшуємо глинистий ґрунт

Поліпшуємо глинистий ґрунт

29 Жовтня, 2025
Оновлено Національний перелік ліків

Оновлено Національний перелік ліків

29 Жовтня, 2025
Наводимо лад у теплиці

Наводимо лад у теплиці

29 Жовтня, 2025

Останні публікації

Молодість судин: головний секрет довгого життя

Молодість судин: головний секрет довгого життя

30 Жовтня, 2025
Поліпшуємо глинистий ґрунт

Поліпшуємо глинистий ґрунт

29 Жовтня, 2025
Оновлено Національний перелік ліків

Оновлено Національний перелік ліків

29 Жовтня, 2025
Наводимо лад у теплиці

Наводимо лад у теплиці

29 Жовтня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти