Післясвяткове легке меню - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Післясвяткове легке меню

21 Січня, 2019
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Післясвяткове легке меню
0
Поділилося
130
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Після зимових свят бажано перейти на низькокалорійні страви. Але легкі – не означає несмачні й нудні. Можна приготувати корисні вишукані страви, що допоможуть швидко відновити форму.

САЛАТ ІЗ ЙОГУРТОВОЮ ЗАПРАВКОЮ

Інгредієнти. 300 г курячого філе, 250 г помідорів, по 100 г солених огірків, стебел селери та салатного міксу, 20 г готової гірчиці.

Заправка. 200 г натурального йогурту, 2-3 зубчики часнику, сіль, перець, зелень – за смаком.

Спосіб приготування. Філе змастити гірчицею. Загорнути у фольгу. Викласти у форму для запікання. Запікати в духовці за температури 180 градусів 30-35 хв. Готове філе охолодити, нарізати невеличкими шматочками. Помідори й огірки – кубиками, селеру – дрібно. Для заправки зелень подрібнити. В йогурт додати вичавлений через прес часник, зелень. Посолити, поперчити, перемішати. Змішати салат, філе, помідори, огірки, селеру. Трохи посолити. На тарілки викласти салат, полити заправкою.

МОРКВЯНИЙ СУП-ПЮРЕ

Інгредієнти. 400 г моркви, 200 г цибулі, куряче стегно, плавлений сирок, по столовій ложці олії й вершкового масла, сіль, перець, орегано, чебрець – за смаком, вершки або сметана.

Спосіб приготування. М’ясо залити 800 мл води, довести до кипіння. На сковороді розігріти олію з вершковим маслом. Викласти подрібнену цибулю, смажити до прозорості. Додати моркву, нарізану кружальцями, смажити кілька хвилин. Перекласти вміст сковороди в каструлю з куркою, варити до повної м’якості моркви й м’яса (приблизно 25-30 хв.). Посолити, поперчити, додати прянощі. Покласти подрібнений сирок і варити до повного його розчинення. Вийняти м’ясо, нарізати шматочками. Суп збити блендером на пюре. Налити в тарілки, додати курку і полити вершками або сметаною.

РИБНІ ЗРАЗИ ІЗ ЗЕЛЕНИМ ГОРОШКОМ

Інгредієнти. 500 г рибного фаршу, 50 г черствого батона, 50 мл молока, яйце, сіль, перець, панірувальні сухарі, олія.

Начинка. 150 г замороженого зеленого горошку, 50 г цибулі, сіль.

Спосіб приготування. Для начинки подрібнену цибулю обсмажити на розігрітій олії до прозорості. Горошок відварити 3 хв. у підсоленій воді. Відкинути на друшляк, облити холодною водою, щоб зберегти яскравий зелений колір. Додати до горошку цибулю. Подрібнити на пюре. До рибного фаршу додати замочений у молоці й віджатий батон, яйце, посолити, поперчити, перемішати. Зі шматочка фаршу сформувати корж, у центр викласти чайну ложку начинки. Акуратно загорнути краї й сформувати продовгувату котлету. Обкачати в панірувальних сухарях. Смажити на розігрітій олії з обох боків приблизно по 4-5 хв. Потім вогонь зменшити до мінімуму, накрити кришкою, довести до готовності ще протягом 5 хв.

Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Богоявлення Господнє завершує різдвяні свята

Наступна публікація

Стильна та модна шапка біні

Схожі публікації

Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Наступна публікація
Стильна та модна шапка біні

Стильна та модна шапка біні

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025

Останні публікації

Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти