Тісто на кефірі виходить дуже пишним і м’яким. Начинку можна брати будь-яку на ваш смак або смажити без неї. З цієї кількості продуктів виходить 6–7 коржів.
ТІСТО:
- 500 мл кефіру
- чайна ложка соди
- чайна ложка солі
- 2 столові ложки олії
- яйце
- 600 г борошна
- вершкове масло для змащування
НАЧИНКА:
- 5–6 середніх картоплин
- лавровий лист
- велика цибулина
- 0,5 чайної ложки солі
- столова ложка вершкового масла
- олія для смаження
Картоплю відварити в підсоленій воді з лавровим листом до готовності. Воду злити, розім’яти картоплю на пюре. Додати вершкове масло. Подрібнену цибулю обсмажити на невеликій кількості олії до золотавості, додати з олією до картоплі. Дати охолонути. Для тіста в миску влити кефір, додати соду, перемішати, щоб маса спінилася. Додати олію, сіль і яйце. Поступово всипати борошно. Замісити тісто — воно виходить м’яким і липне до рук. Щоб легше працювати з ним, присипати руки борошном. У тісто не варто додавати багато борошна, бо коржі не будуть м’якими. Дати постояти тісту 10 хв. Розділити тісто на 6–7 частин. Кожну розкачати плескачі завтовшки 0,5 см. На середину викласти начинку, краї зліпити до середини. Розкачати кульки на коржі завтовшки 1,5 см, використовуючи борошно, щоб тісто не липнуло до рук і столу. На сковороду налити трохи олії, розігріти. Смажити коржі під кришкою на середньому вогні (приблизно по 3 хв.) до золотавого кольору з обох боків. Складати стопкою, змащуючи вершковим маслом.
Діана ШЕПЕЛЬ.