Рецепт хрустких та пікантних курячих крилець. Особливий смак — у паніровці та ароматному соусі.
- 1 кг курячих крилець
- 1 чайна ложка солі
- 3 столові ложки борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 чайна ложка сушеної петрушки
- 0,5 чайної ложки сушеного часнику
- 1 чайна ложка солодкої паприки
Для соусу:
- 1—2 столові ложки соку лимона
- чверть чайної ложки солі
- 3—4 середні зубчики часнику
- 30—40 г твердого сиру
- 50 г вершкового масла
- зелень (за бажання)
Крильця розрізати на 3 частини (кістлява не знадобиться, використайте її на суп). Ретельно обсушити паперовим рушником. У миску викласти сіль, сушену петрушку, паприку та часник. Всипати розпушувач та борошно (завдяки розпушувачу паніровка рівномірно «ляже» на крильця й вони добре зарум’яняться). Викласти в миску з паніровкою, перемішати, щоб суміш добре розподілилася. Викласти крильця на деко. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Смажити 30 хв. Дістати деко, перевернути на інший бік. Поставити в духовку ще на 10—15 хв.
Для соусу розтопити масло. Свіжу зелень посікти. Сир дрібно натерти, додати до масла. Також додати зелень, вичавлений часник, сік лимона та сіль. Усе перемішати. Дістати готові крильця з духовки. Перекласти в миску та залити соусом. Усе ретельно перемішати та дати настоятися 10 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.