Сливи з часником можна подавати як закуску або як доповнення до запеченого чи смаженого м’яса.
- 11 шт. слив
- 6 великих зубчиків часнику
- 4 чайні ложки олії
- по 2 дрібки орегано та базиліку (сушених)
Сливи розділити навпіл і видалити кісточки. Кожен зубчик часнику розрізати на 3—4 часточки. На одну половинку сливи знадобиться одна часточка часнику. Сливи викласти у форму для запікання. В ямки від кісточок вкласти по одній часточці часнику. Цього буде достатньо, щоб слива набула легкого часникового аромату. За бажання можна додати й більше. Притрусити улюбленими сушеними прянощами або ж доповнити свіжими травами.
Скропити олією. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько 20—25 хв. Час залежить від щільності м’якоті. Щойно сливи виділять сік і стануть м’якими, дістати. Аромат у них уже неймовірний! Дати охолонути.
При подачі доповніть скибочками свіжого або підсушеного хліба. Страва чудово підходить до м’яса. Соковита кисло-солодка слива зі смаком і ароматом трав, часнику — це дуже смачно.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.