Буває, що після робочого дня хочеться швидко перекусити. Сам перекусиш… А діти?
— Діти, що ви хочете?
— Піцу, піцу!
Доводилося таке чути? Можна, звичайно, купити. А якщо йти далеко чи немає такої, яка за начинками всім би догодила? Так в нашій родині прижився рецепт швидкої піци на лаваші. Хтось може сказати: «Та ну, це хіба піца…» Звичайно, це не класичний рецепт, але зате швидкий, смачний і недорогий перекус.
* лист тонкого лаваша (120 г)
* 3 яйця
* 100 мл молока
* 50 г твердого сиру
* 150 г обсмажених пластинок печериць
* 1 помідор
* сіль (за смаком)
* чорний мелений перець (за смаком)
* олія
Лаваш скручую трубочкою і нарізаю ножем соломкою (шириною 0,5 см). У миску вливаю молоко і вбиваю яйця. Збиваю суміш вінчиком, солю, перчу. У сковороду вливаю трохи олії, розігріваю на невеликому вогні та викладаю соломку з лаваша. Рівномірно заливаю його яєчною сумішшю. Притискаю лопаткою, щоб весь лаваш занурився в рідину та розм’як. Зверху кладу скибочки помідорів, гриби, притрушую тертим сиром. Накриваю кришкою та тримаю на невеликому вогні до готовності (приблизно 10–15 хв.). Сир зверху повинен розплавитися, омлет з лавашем «схопитися», а низ підрум’янитися. Нарізаю на порції і подаю гарячою.
Володимир МЕДЯНИК. м. Дрогобич Львівської обл.