Зібрали врожай волоських горіхів? Отже, і випічка буде з ними. Печиво-рулетики має ніжний вершковий смак і розсипчасто-м’яку структуру. У перший день воно дуже м’яке всередині та хрустке ззовні, а наступного — стає більш щільним, проте не менш смачним.
Тісто:
- 350 г борошна
- 120 г вершкового масла
- 150 г кефіру
- 1 яйце
- 0,5 чайної ложки розпушувача
- дрібка солі
Начинка:
- 120 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 80 г борошна (або більше)
- чайна ложка ванільного цукру
- склянка волоських горіхів
- 1 жовток (для змащування)
Для тіста борошно, розпушувач і сіль змішати в мисці. Додати кубики м’якого вершкового масла. Перетерти борошно з маслом руками. Додати яйце і кефір. Швидко замісити тісто. Потім зібрати його в кулю. Поставити на 20—30 хв. у холодильник. Для начинки масло розтопити. Додати цукор, ванільний цукор, борошно, добре перемішати. Повинна вийти доволі густа, але м’яка паста. Якщо маса ще текуча або тягуча, додайте більше муки, наприклад, 20—40 г.
Горіхи підсушити на сухій сковороді. Остудити й подрібнити (пропустити через м’ясорубку). Додати до масляної суміші. Тісто розділити навпіл (для зручності). Розкачати у великий витягнутий прямокутник, приблизно 3 мм завтовшки. Рівномірно нанести начинку, не доходячи кілька сантиметрів до далекого краю. Нанести начинку: розкришити її по всій площі та злегка розмазати. Згорнути тісто в щільний рулет, злегка придавити.
Змастити збитим у чашці жовтком. Розрізати на 8—10 частин. Так само вчинити з другою частиною тіста. Перекласти на деко. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 20—25 хв. або до рум’янцю.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.