Це печиво називають і «Трикутники», і «Поцілуночки», і «Вушка», і навіть «Сирні конвертики». Цікаво, що всередині виходить м’яким, а ззовні хрустким, та ще й карамелізованим.
- 200 г кисломолочного сиру (будь-якої жирності)
- 150 г борошна
- 100 г вершкового масла
- столова ложка цукру (у тісто)
- 3—4 столові ложки цукру (для присипки)
- чверть чайної ложки гашеної соди (або 0,5 чайної ложки розпушувача)
- дрібка ваніліну
- чверть чайної ложки солі
Заздалегідь дістати масло з холодильника, щоб було м’яким. Сир розтерти зі столовою ложкою цукру,
ваніліном і сіллю до розчинення крупинок. Додати масло, перемішати. Додати гашену соду (соком лимона або оцтом) або розпушувач, поступово всипати борошно, вимісити ложкою, потім зліпити руками тісто в кулю.
Поставити в холодильник мінімум на 2 години. Сирне тісто повинне добре вилежатися в холодильнику, щоб стало більш еластичним. Тоді буде краще розкочуватися й при формуванні не кришитися на згинах. Розділити тісто на 12 кульок, цукор насипати в плоску тарілку. Кульку розплющити в руках у плоский коржик, покласти в цукор, злегка придавити. Згорнути цукром усередину, ще раз покласти в цукор,
придавити. Знову згорнути цукром усередину (виходить трикутник). І знову — у цукор з одного боку. Деко застелити пергаментом. Викласти готові трикутники цукром догори. Поставити в розігріту до 200 градусів
духовку. Готувати 20—25 хв. до золотавого кольору.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.