Приготуйте з дітками пісочне печиво у вигляді грибочків — їм цікаво, та ще й смачно вийде.
- 150 г вершкового масла
- 90 г цукру
- дрібка солі
- дрібка ваніліну (або пакетик ванільного цукру)
- 2 яйця
- 350—370 борошна
- 50 г крохмалю
- 2 чайні ложки розпушувача
- порошок какао (для оздоблення)
Розм’якшене масло з’єднати з сіллю, цукром, ваніллю і збити недовго міксером. По одному додати яйця (кімнатної температури) і продовжити збивати до об’єднання інгредієнтів. Всипати крохмаль, борошно з розпушувачем. Перемішати. Борошно додавати поступово, щоб не забити тісто — має вийти м’яка куля, що добре тримає форму. Поставити в холодильник на 30 хв., щоб стало твердішим. Далі чайною ложкою відділяти шматочки та ліпити кульки розміром із волоський горіх. Викласти кульки на застелене пергаментом деко.
Для декорування горлечко пластикової пляшки занурювати в какао та продавлювати ним відбитки на заготовках, формуючи «ніжки» грибочків.
Для кожного наступного знову занурювати горлечко пляшки в какао. Випікати печиво за температури 180 градусів приблизно 15 хв. Воно має підрум’янитися.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.