Ніжне, ароматне, розсипчасте домашнє печиво. Особливого смаку йому надає пряжене молоко. А приготувати дуже просто!
- 60 мл пряженого молока
- 80 г цукрової пудри
- 100 г вершкового масла
- 1 жовток
- 200—210 г борошна
- 1 столова ложка крохмалю
- 0,5 чайної ложки розпушувача
Не радимо замінювати пудру цукром — саме вона й надає особливої ніжності та розсипчастості випічці. У миску викласти розм’якшене вершкове масло, додати цукрову пудру та жовток.
Усе перемішати (можна виделкою) до однорідної пишної маси. Влити пряжене молоко, всипати крохмаль і перемішати. Всипати трохи борошна з розпушувачем, перемішати. Поступово підсипати борошно, що залишилося.
Замісити тісто — воно має вийти дуже м’яким. Покласти в пакет та прибрати в холодильник на 20 хв. Потім дістати, трохи присипати стіл борошном. Розкачати тісто в пласт 0,5 см завтовшки. Будь-якими формами вирізати печиво. Викласти на деко, застелене пергаментним папером. Випікати в добре розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хв., або до легкого зарум’янення. Важливо не пересушити — печиво має залишитися світлим. За бажання охолоджене печиво притрусити цукровою пудрою.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.